Warning: Undefined array key "api_key" in /customers/d/6/0/belgesenroute.com/httpd.www/wp-content/themes/hyperx/functions.php on line 28 Bezoek de Koninklijke serres van Laken - by Belges en Route

Koninklijke Serres van Laken – Brussel

De koninklijke serres van Laken bezoeken stond al even op mijn to do lijstje. De afgelopen jaren geraakte ik er nooit, aangezien het niet makkelijk is om binnen te geraken. Niet omdat je een bepaalde VIP status nodig hebt, maar het is enkel 3 weken per jaar open tijdens de lente! De serres zijn een mix van prachtige architectuur (van Alphonse Balat, Victor Horta’s mentor) en fauna & flora van over de hele wereld! Het zou op iedereen hun to do list moeten staan, niet enkel voor toeristen! Vorig jaar was ik de tijd niet uit het oog verloren en bezocht ik voor de eerste keer de koninklijke serres.

Wat te verwachten?

 • Een glimp van het fenomenale Belgische koninklijke erfgoed; de 194 hectare tuin van de koning.
 • Een wandeling door de meest verbluffende serres van de wereld, met een oppervlakte van 1,5 hectare
 • De geur van verse bloemen van over de hele wereld
 • Planten van meer dan 200 jaar oud
 • Magnifieke architectuur gevuld met schitterende bloemen

Hoe te bereiken?

 • Auto: Er is een parkeergelegenheid aan de overkant van  het Kasteel van Laken
 • Uber: Heb je geen auto in de stad? Neem een Uber! Enkel beschikbaar in Brussel.
 • Openbaar vervoer: Bus 232 stopt voor het kasteel. Gebruik Google maps om je makkelijk wegwijs te maken met het openbaar veroer, aangezien het van jouw vertrekpunt zal afhangen.

OPENINGSTIJDEN:

21 april – 11 mei 2018
Ma & Vrij: 13u00 – 17u00 en 20u00 – 23u00 (gesloten op maandag 23 april en 7 mei)
Di – Do: open van 9u30 tot 17u00
Za – Zo: open van 9u30 tot 17u00 en van 20u00 tot 23u00

Voor meer informatie, ga naar de website van de Monarchie.

Toegansprijs:

2,50 euro per persoon of gratis als je jonger bent dan 18. Bovendien kan je de tickets niet vooraf kopen. En aangezien het erg druk kan worden, raad ik aan om op tijd aan te komen (minstens een half uur voor de opening) om lange wachtrijen te voorkomen.

TIP:

 • Toerist: ga gedurende de dag
 • Local: ga ’s avonds. Arriveer een half uur voor de openingstijd of 20min voor sluitingstijd.

Andere Koninklijke evenementen

De koninklijke Serres van Laken gemist? Misschien kan je het Koninklijk Paleis in Brussel bezoeken dat in de zomer voor het publiek toegankelijk is. Traditioneel opent het koninklijk paleis zijn deuren na de Nationale Feestdag, die op 21 juli plaatsvindt. Het Koninklijk Paleis opent de deuren op zaterdag 21 juli 2018 tot zondag 2 september 2018. Let op: op maandag gesloten.

Het meest opvallende is de spiegelkamer met de “Heaven of Delight” van Jan Fabre. Het plafond en de kroonluchter zijn bedekt met kevers. Iets om naar uit te kijken naar deze zomer!

Share Post :

More Posts

1 Comment

 • Josefine Munch
  07/01/2020 at 1:54 am  - Reply

  De serres zijn tussen 1874 en 1905 in opdracht van koning Leopold II gebouwd. Zijn tuiniers verzamelden in de tussenliggende jaren de mooiste exotische planten, bloemen en bomen. We spoelen door naar het heden: ieder jaar kun je in de lente, wanneer de meeste planten en bloemen in bloei staan als bezoeker meegenieten van de serres die de koning destijds heeft laten aanleggen. De serres liggen in de tuin van 194 hectare. De tuin is groen, met strak gemaaid gras. Van die tuin kun je helaas niet zo heel veel zien, want je wordt via een vaste route naar de serres geleid. De serres hebben een oppervlakte van 1,5 hectare. In totaal werken er 60 mensen om de tuin en de serres te onderhouden.

Een reactie achterlaten