Warning: Undefined array key "api_key" in /customers/d/6/0/belgesenroute.com/httpd.www/wp-content/themes/hyperx/functions.php on line 28 Een heerlijk gastronomisch weekendje weg in Lommel, Limburg!

Een heerlijk weekendje in Lommel!

Een weekendje vertoeven in het noorden van Limburg, Why not? Voor mijn 30e verjaardag gingen we vorig jaar op gastronomisch weekend naar Lommel. Stiekem ben ik nog aan het nagenieten en ben ik mijn ouders nog steeds dankbaar voor de gulle cadeau :-)!

La Cuchara

Voor mijn 30e had ik het idee om me als rasechte foodie gastronomisch te laten verwennen en liefst ergens waar niet enkel het eten een streling voor het oog zou zijn… Na talrijke aanbevelingen van vrienden stond La Cuchara al een tijdje op mijn wishlist, dus de keuze was snel gemaakt!

Het interieur

La Cuchara is verre van het typische, ietwat stijve sterrenrestaurant met wit gesteven tafellakens en personeel strak in het pak. Nee een heel andere vibe bij La Cuchara! Zodra je binnenstapt kom je in donkere gezellige cocon terecht waarbij mijn oog viel direct viel op de opvallende verlichting in de vorm van een tak.  We hoorden later van Chef kok Jan Tournier dat het op maat gemaakte kunstwerk uit glas verwijst naar de glasblazers uit de regio. Het leuke is dat je die unieke insteek van het interieur en de aankleding ook direct ziet terugkomen op je bord, it’s a match!

De menu

Je kan jezelf laten verwennen door 12, 14 of 16 gerechtjes, al dan niet met bijpassende wijnen. We kozen voor 14 bordjes (voor 97€ pp) met bijpassende wijnen aka ‘drankenbeleving’ (49€ pp) die ze royaal bijschenken. De gerechten zijn echt super origineel met een aparte toets, zoals bijvoorbeeld het 1e gerechtje van Hamchi – sjoa – shiso. Een verrassing toen we het lazen (ugh wat zal dat zijn?) tot de hemelse smaken in je mond. Een top start!

Gerecht 6 was zeebaars met garnaal, ook hier weer een geslaagd bordje. Alleen hadden we iets te enthousiast ja gezegd op de caviaar, die de rekening met 40€ omhoog deed gaan. Het tussengerechtje nummer 7 van rode biet was een streling voor het oog, gerechtje 8 met truffel dan weer een streling voor de tong. Het dessert van matcha met yoghurt was wederom een verrassing als een mooie presentatie in 1. In totaal betaalden we 387,50€ voor 2 personen. Lichtjes beschonken werden we na een babbel met de chef opgehaald door onze gastheer van Villa Neeckx.

La Cuchara

Lepelstraat 3 – 3920 Lommel
+32 (11) 75 74 35
info@cuchara.be
Categorie: Tête-à-tête
Prijzen:

12 Smaken € 87 – Drankenbeleving ’12’ € 39
14 Smaken € 97 – Drankenbeleving ’14’ € 49
16 smaken € 117 – Drankenbeleving ’16’ € 49


Wat kan je nog doen in Lommel?

Lommel heeft natuurlijk nog meer te bieden en heeft heerlijke wandelroutes! Voor de natuurliefhebbers is de Lommelse Sahara een echte echte aanrader!

De Lommelse sahara & de uitkijktoren

De Lommelse Sahara is een natuurfenomeen maar is paradoxaal genoeg ontstaan door vervuiling. Het meer van de Lommelse Sahara is ontstaan door zandwinning tussen 1920 en 1925. Door uitwaseming van de vroegere zinkfabriek van Lommel-Werkplaatsen verdween alle groene beplanting. Het resultaat was 350 hectare dor landschap bedekt met wit zand.

Er zijn verschillende wandel- en fietsroutes, maar wij kozen voor diegene waarbij je langs de uitkijktoren komt, ontworpen door architectenbureau Ateliereen en MaMu architecten, experten in uitkijktorens :-). We hadden jammer genoeg slecht weer, wat wel eens voorkomt in België dus we konden niet echt genieten van een ver uitzicht. Maar de uitkijk toren op zich is de trip al waard! De constructie van 30 meter hoog bestaat uit zes geschakelde driehoeken die omgeven zijn door circa vier kilometer scheepstouw. Door het touw afwisselend strak en los rond de toren te wikkelen, ontstaat een subtiele verwijzing naar de golvende lijnen van de Sahara.

uitkijktoren Sahara Lommel

Kijk gerust eens op de toeristische site van Lommel voor je vertrek!

Share Post :

More Posts

Een reactie achterlaten