Warning: Undefined array key "api_key" in /customers/d/6/0/belgesenroute.com/httpd.www/wp-content/themes/hyperx/functions.php on line 28 3X anders overnachten: slapen in een boomtent! - by Belges en Route

3x anders overnachten: slapen in een boomtent!

Slapen in een boomtent, het lijkt wel de laatste trend! Hoe beter één worden met de natuur dan in een boom tent te slapen?! We vinden het een super leuk concept en zetten daarom graag de leukste boomtenten van België op een rijtje, terwijl wij alvast wegdromen van een relax weekendje in de natuur deze zomer.

1. Slapen in de bomen van het wildpark

Deze boomtent is niet enkel slapen in een hippe tent, maar hier hoort een hele belevenis bij! Wanneer het park van de Grotten van  Han aan sluitingstijd toe is, neemt een ranger je mee voor een wandeling in alle kalmte door het park. Daarna volgt een barbecue met wijn en een lokaal biertje. Om dan in je boom tent te kruipen en te genieten van de omgeving vanop je terras! We verwachten niet dat je hier lang zal uitslapen, want de vogeltjes zullen al vroeg vrolijk beginnen te zingen. Perfect, want er staat nog een drukke dag te wachten! Een overnachting in de Tree Tent komt samen met een PassHan. Dit geeft je de mogelijkheid om de dag voor of na de overnachting een bezoek te brengen aan de andere attracties.

Wat?
De Tree Tents zijn voorzien van een enorme matras van  2m40 op 2m. Lakens, dekens en kussens zijn aanwezig. Een overdekt terrasje voor de tent met 2 comfortabele stoeltjes. Tafeltje en lantaarns. Op de begane grond zijn droge wc’s en een wastafel ter beschikking.  Kastjes met slot om je spullen te bewaren.

Inclusief

 • Privéwandeling in de droge vallei van de Lesse
 • Een volledige maaltijd :Aperitief / BBQ met drank (1 fles wijn + 1 75 cl fles van het lokale bier “Blonde van Han” per 3 volwassenen en water/grenadine “à volonté”) / Dessert
 • Overnachting in een Tree Tent
 • Ontbijt
 • PassHan-ticket

Per Tree tent kunnen er maximum 2 volwassenen & 2 kinderen overnachten.

Optioneel:

 • Extra drankjes
 • Begeleid privébezoek doorheen de geheime galerijen van de Grot
 • Exclusieve privé wandeling doorheen het volledige Wildpark, samen met een professionele animator/dierengids

Waar?
Han-sur-Lesse
Tegenover de kerk van het dorp bevindt de ontvangsthal. Hier vertrekt de tram voor het bezoek aan het Wildpark.

Wanneer?
Van 27 maart tot en met 4 November 2018.
Tijdens weekends, feestdagen en Belgische schoolvakanties.

Prijskaartje?
€110 per persoon
€70 per kind (4 tot 11 jaar)
Forfaitair minimum per overnachting: €180

Meer info?
http://www.grotte-de-han.be/nl/tree-tents

Tree tent Han
©Grotten van Han
Grotten van Han
©Grotten van Han


2. De Tranendreef in Borlgoon

De traanvormige tenten in Borgloon zijn het werk van kunstenaar Dré Wapenaar. De boomtenten in de dreef van kasteel van Hex bieden plaats aan maximaal 2 volwassenen en 2 kinderen (tot ± 12 jaar). Hier overnachten is tot rust komen aangezien je rondom je voornamelijk velden en plantages ziet. Hier overnachten is ook kamperen, je neemt daarom best een slaapzak, hoofdkussen, zaklamp (er is geen verlichting in de dreef) en een extra afvalzakje mee. In de tenten is een matras aanwezig. De boomtenten zijn perfect bestand tegen slechte weersomstandigheden maar verder is er momenteel geen andere schutting voorzien op locatie.

Het leuke is dat dreef enkel toegankelijk is voor fietsers en wandelaars. Je moet parkeren bij de boer een paar meters verder, hetgeen de beleving in de natuur compleet maakt.  Inchecken kan bij Toerisme Borgloon, waar je de sleutel & het plannetje met parkeergelegenheid ontvangt. Maar geen zorgen, de vriendelijke Limburgers leggen jullie alles wel uit! Als je wil gaan kan je je best haasten om je weekend vast te leggen aangezien de tranendreef snel volboekt raakt! 

Wat?
Kunstzinnige tenten in de vorm van een traan.

Waar?
Parkeren aan t Bommenhof bij boer Guido Neven.  Alfonsstraat 66 – Bommershoven

Wanneer?
Van 1 april tot en met 30 september 2018.

Prijskaartje?
70€ per boomtent / Nacht
Onbijt aan €15 per persoon

Meer info?
Reservatie via Toerisme Borgloon 012 67 36 53 / 54 / 57
toerisme@borgloon.be

Tranendreef Borgloon
Tranendreef Borgloon

3. Pitkamperen naast de Schelde

De pitvormige tentjes van Dré Wapenaar bevinden zich niet enkel in Borgloon, ook in Antwerpen kan je overnachten in zulke boomtent! De tenten bevinden zich in het 5ha domein aan het voormalige zomerpaviljoen De Notelaer. Wakker worden naast het water van de Schelde en nadien genieten van een wandel of fietstocht, de max toch!

Wat?
Hetzelfde concept dan de tranendreef in Borgloon;
Een boomtent (max 2 volwassenen & 2 kinderen tot 12 jaar).
Overnachten is zoals kamperen, je neemt dus  best een slaapzak, hoofdkussen, zaklamp en extra afvalzakje mee. In de tenten is een matras aanwezig.  

Waar?
De Notelaer
Notelaerdreef 2 – Bornem

Wanneer?
Van 29 juni tot en met 2 september 2018.

Prijskaartje?
70€ voor  de boompit + 10€ per persoon voor ontbijt (max 4 personen per boompit)

Meer info?
http://www.terranova.be/events/pitkamperen-in-de-notelaer/

Pitkamperen
©Provincie Antwerpen / Terra Nova

Share Post :

More Posts

1 Comment

 • Rombouts Inge
  12/08/2020 at 1:40 pm  - Reply

  Graag info wanneer er plaats is in een weekend voor 2 boomtenten te huren.

Een reactie achterlaten