Warning: Undefined array key "api_key" in /customers/d/6/0/belgesenroute.com/httpd.www/wp-content/themes/hyperx/functions.php on line 28 Instagram

Vesparoute tussen de Bloesems van haspengouw

Haspengouw

Haspengouw is gekend voor de bloesems! Het is een van de hoogtepunten want de regio staat er prachtig bij en bovendien valt er op dat moment superveel te beleven. Wij zijn opgegroeid in de poort van Haspengouw, aka Kortessem, en konden jaarlijks de bloesems bewonderen in onze achtertuin.  Toch hadden we nog nooit een echte bloesem belevenis gedaan, tot nu! Afgelopen weekend gingen we met de vespa rondrijden tussen de bloesems in Sint-truiden. Wat een wauw ervaring!

Vesparoute in Sint-Truiden

Onze dag begon bij Steven van Vesparoute, een vespa verhuur bedrijf in Sint-Truiden, met ook 5 andere verhuurlocaties in België. Ze bieden verschillende routes aan, dus voor elk wat wils! Voor ons stippelde ze een verkorte route uit langs de highlights! De route staat super duidelijk aangegeven op de GPS die handig in de vespa klikt. Wel belangrijk om goed naar hun uitleg over de vespa en GPS te luisteren voor je vertrekt!

Nog maar een paar straten verder van het verhuurbedrijf en onze mond viel al open van verbazing! We zaten direct tussen de bloesems en oh wat zijn ze mooi! We moeten toegeven, de setting was ideaal want het was een super zonnige dag, dus het kon zeker niet meer stuk! Het was heerlijk om tussen de bloesems rond te cruisen op de Vespa: ontspannend, rustgevend en zoveel natuurlijk rondom je om naar te kijken!

Grotendeels rij je tussen het groen en de bloesems, maar er zijn natuurlijk ook een aantal leuke stops onderweg; een kasteel, kapelletje, een toffe fietsbar, … Dus je kan lekker stoppen aan een terrasje voor een frisse Limburgse pint! Het terras van Chateau de la Motte zag eruit als een top locatie om even te stoppen! Terwijl we voorbij het Lelijke eendje reden wouden we liever onze neus volgen en aan tafel schuiven (nadien vertelde Steven dat dit een echte aanrader was!). Zeker iets om voor terug te komen.  Maar je kan ook kiezen om een lekkere picknick te reserveren bij Vesparoute & tussen de bloesems te picknicken.

We konden niet genoeg krijgen van deze vesparoute! Het is echt een aanrader en doet er ons aan denken dat we niet altijd naar de andere kant van de wereld moeten vliegen om de toerist uit te hangen. Dit is echt een bucketlist ervaring!
Praktisch

Vesparoute
Ambachtslaan 3226
3800 Sint Truiden
http://vesparoute.com

7 verschillende route  opties
5 verschillende voertuig opties
6 lunch opties

Vespa

van 10u tot 18u of een halve dag (4u) 
Solo Vespa 70€ / 50 €
Duo Vespa 80€ / 60 €

Kijk hier voor meer voertuig opties & prijzen: http://vesparoute.com/nl/vehicles

Boeken?

Online: http://vesparoute.com
Telefonisch: 011/ 74 44 44
Mail: info@vesparoute.com

Wanneer?

De beste tijd om te gaan:

  1. Bloesems
    Dit verandert een beetje jaar per jaar, maar begint van begin April tot eind Mei. (Best even de Facebook pagina in het oog houden)
  2. Kersenpluk
    De fruitstreek is weer op haar best in de maanden juni & juli. Dan begint de kersenpluk, stop met de vespa bij de fruitboer voor enkele verse kersen!
  3. Peren & appelpluk
    Eind augustus en begin september is het tijd voor de peren en appelpluk!

Share Post :

More Posts

Een reactie achterlaten