Warning: Undefined array key "api_key" in /customers/d/6/0/belgesenroute.com/httpd.www/wp-content/themes/hyperx/functions.php on line 28 Ga een keertje genieten in de nieuwste hippe food adresjes in Antwerpen!

Hotspot alert: De nieuwste hippe food adresjes in Antwerpen!

Ah food makes us happy!  Onze vrienden vragen vaak tips waar ze moeten zijn voor de laatste hotspots. Bij deze een overzichtje van de must-do restaurants in Antwerpen! Sommigen hebben we zelf al kunnen testen, anderen staan ook nog op onze to do list. Ben jij er al geweest? Let us know!

1. Onze geliefde wereldse keuken

1.1 Mission Masala

Wat? Indian street food
Waar? Dendermondestraat 68, 2018 Antwerp (Zuid/Berchem)
Price range: €
Reserveren: online
Categorie: Meet-up with friends

Tried & Tested

Sfeer & gezelligheid: 4/5
Food: 4/5
Prijs kwaliteit: 4/5

Interior & location
Na 2 succesvolle foodtrucks werd er (gelukkig voor ons) besloten om ook een resto te openen – hooray! Een indische soul / street food vibe! Druk maar gezellig voor een avondje met vrienden. Een klein restaurantje, dus zeker op voorhand reserveren. Wij kijken al terug uit naar de zomer, want hun groot terras ziet er ideaal uit om te genieten van een lekkere Indian burger! Bovendien zit je hier niet langs de straatkant en kan jij je bordje leeg eten zonder dat er auto’s langs je heen razen.

Drinks 
Variatie aan vernieuwende cocktails, de G&Tea en Special van het huis zijn zeker een aanrader! Non-alcoholisch vonden we het ginger beer verfrissend.
Prijs? 10€ voor een cocktail / 3€ Ginger Beer

Food
We deelde enkele voorgerechtjes, waarbij de corn er ondere andere voor ons uitsprong. Als hoofdgerecht is er keuze tussen verschillende curries of hamburgers. Wij gingen voor de lams curry en proefde ook van de Chicken curry, beide heerlijk! We maakte het gerecht af met naan, dat was smullen! Wij komen zeker terug!
Prijs? 16 – 18€ voor het hoofdgerecht  

1.2 Mesa

Wat? Recepten uit alle hoeken van de wereld door de bezielers van Tomorrowland
Waar? Kloosterstraat 99 – 2000 Antwerpen (het Zuid)
Reserveren: online
Price range: €€
Categorie: friends – als in tafeltjes vanaf 4p

On the to do list
Natuurlijk gaan we deze hotspot eens uitproberen – dus voorlopig geen review over de food & drinks maar wel al een teaser van hun interieur

Interior & location
De people of tomorrow zijn wel het een en ander gewoon qua settings. Het team achter die settings werkte samen met de populaire Dieter van der velpen ook het interieur uit. Geen felle fantasiewereld hier, wel een mix van materialen zoals hout, staal, steen en donkere tinten. De knipoog naar de ‘world’ is een gigantische wereldkaart in blauwstaal.

1.3 Andere oosterse favorieten int stad:

Roji – sushi in een coole setting
Middle-eats  – on the to do list
Dim – on the to do list

2. Fancy dining for special occasions

2.1 Restaurant Veranda

Wat? Seizoensgebonden menu – 5 gangen of à la carte
Waar? Lange Lobroekstraat 34, 2060 Antwerpen (Noord)
Price range: €€
Reserveren: online
Categorie: Meetup with friends

Tried & Tested

Sfeer & gezelligheid: 5/5
Food: 4/5
Prijs kwaliteit 4/5

Interior & location
Blijkbaar bestaat Veranda al 7 jaar maar sinds ze verhuisd zijn naar een nieuwe locatie met nieuwe look door Going East is het restaurant weer helemaal hot hot hot! Dit hipster restaurant bracht het huiselijke samen met rough design. De betonnen look voelt hier niet kil aan, door de drukke sfeer wordt het hier al snel gezellig. Kom best wel niet om rustig bij te kletsen, want stilte is hier niet te vinden. Een leuke plek om wat te vieren en met een groep vrienden gezellig te tafelen.

Drinks
Wijn liefhebbers hebben het hier naar hun zin! De wijnvitrine bij aankomst verraadt direct de passie voor wijn bij Veranda. Het lijkt ons dan ook een wijze keuze om het 5 gangen menu te kiezen met aangepaste wijnen! Bier & Gin liefhebbers kunnen hier ook genieten, maar met een beperkte keuze.
Prijs? 7-9€ voor een glas wijn  

Food
Ideaal voor de planners onder ons, mits tijdig reservatie geraak je aan een tafeltje in het restaurant. Maar Veranda denkt ook aan de last minute beslissers, want zij kunnen gewoon aansluiten in de bar (geen reservatie mogelijk). In de bar kan je ook het 5 gangen menu kiezen of eet je à la carte. Wij kiezen voor de laatste optie, in de bar en à la carte. KFC & Thai burger als voorgerecht, zalm en aardappelsalade met chorizo als hoofdgerecht + het chocolade dessert. Het zalm gerechtje was een topper! De rest was lekker, maar sprong er minder uit als de zalm (dat ook deel uitmaakt van de menu). Volgende keer kiezen we voor de menu!
Prijs? 55€ 5 gangen menu

2.2 Onze andere fancy places to go to int stad

Les années folles – hier kom je voor de lekkere 4-5 of 6 gangen menu
L’amité – sharing is caring in een leuke setting
Graanmarkt 13 – daar waar fancy groenten de hoofdrol spelen
Le John – on the to do list
U eat – van resto naar foodbar to lounge om erna lekker te gaan slapen 1 verdiep hoger.

3. Lunchtime!

3.1 De Natie

Wat? Enkel open voor lunch & vrijdagavond drinks & dinner of locatie af te huren voor feestjes
Waar? Van de Wervestraat 18, 2016 Antwerpen (Noord)
Price range: €
Type: friends & business

Tried & Tested

Sfeer & gezelligheid: 4/5
Food: 4/5
Prijs kwaliteit 5/5

Interior & location
De natie is ook geen nieuwe locatie maar heeft wel nieuwe eigenaar met een bijhorend nieuw concept in samenwerking met onze eigen Ine ! De natie wil focussen op healthy food waar je energie voor krijgt in een dito interieur. Dus veel natuurlijke kleuren, veel groen en een knipoog naar de locatie bij de Katoen natie. Er zijn zelfs 2 katoenplanten verwerkt als kunstwerk tegen de muur. De locatie & rooftop zijn ook af te huren voor feestjes.

Drinks
Qua drinks niet direct een speciale beleving maar eerder de typische brasserie drinks.
Prijs? 5€ voor een glaasje wijn  

Food
Van soepjes naar power salads tot veggie, De natie biedt een gezonde mix voor de kleine & grote honger! Ook de calorieën zijn vermeld dus je kan makkelijk inschatten of je nog plaatje kan houden voor een taartje van Hannah, die ook de patissier is van The Jane!  De tartine met verse zalm is een topper voor lunch als de veggie fregola met venkel aubergine & courgette! We zijn al 2x terug geweest 🙂
Prijs? Tartine met huisgerookte zalm 8€

 

3.2 Fel Fel 

Wat? Deze hotspot is nog maar net open! Brunch & Coffee; vers, biologisch en gemaakt in een houtoven
Waar? Mechelsesteenweg 37, 2018 Antwerpen (stadspark)
Price range: €
Reserveren: online
Categorie: Meetup with friends

Tried & Tested

Sfeer & gezelligheid: 4/5
Food: 4/5
Prijs kwaliteit 5/5

Drinks
van Cappuccino met havermelk tot Kombucha, een wijde selectie aan healthy drinks waar wij zot op zijn!

Interior & location

Het interieur is zeer fris met leuke kleurrijke elementen. Ze hebben een echt oog voor design en brengen hun must-haves mee uit Marokko. Ik werd er zelfs een beetje jaloers van en wou direct een reis naar Marokko boeken of toch de helft van hun winkel leegkopen!  Voor mij is de absolute eyecatcher van het interieur het fantastisch loden dakraam!

Food
Brunch met een oosters tintje. Naast de klassiekere brunch opties (pannenkoeken) serveren ze ook avocado met gepocheerd eitje op een flatbread. Een leuke twist waar ik al spontaan honger van krijg! Ik kom zeker terug om het menu verder uit te testen.

Is Fel Fel volzet voor lunch? In de zelfde straat kan je ook terecht bij Bardin en om het hoekje Barchel. In die straat voor als het wat meer mag zijn kan je van donderdag tot zondag terecht voor lunch (en dinner) bij Tapta.

3.3 Onze andere favoriete hippe lunchspots

Hümm – move over klassieke hummus
Ga Nord – locatie & food on point! brunch to the next level
Cesar – Veggie & vegan food gecombineerd met interior. We zijn fan!
hart – Nieuw nieuw nieuw en dus nog op de to do list!

 

Share Post :

More Posts

Een reactie achterlaten