Warning: Undefined array key "api_key" in /customers/d/6/0/belgesenroute.com/httpd.www/wp-content/themes/hyperx/functions.php on line 28 Wijntour met een golfkar door Limburg

De ideale dagtrip? Een winetasting met een golfkarretje in Limburg!

Dat wij Limburg prachtig vinden, zal voor jullie geen verrassing zijn ;-). Maar wist je dat Limburg naast massa’s fruittelers ook meer dan 40 locale (professionele) wijnbrouwers heeft? De perfecte, ofnee meest originele manier om die wijnranken te ontdekken is met een golfkarretje!

En route met een golfkar – het concept

Tijdens een wine tour met Brut ontdek je gedurende een 3 a 4-tal uur verschillende Limburgse wijngaarden, -domeinen en – kastelen in Riemst, Bilzen en omstreken. Starten doe je bij de Bar Brut’s wijnhandel in Bilzen waar Bert je vol passie uitleg geeft over de regio en diens geschiedenis van wijnteelt. Zelfs als rasechte Limburger kan je nog iets bijleren ;-). Ook krijg je direct enkele locale wijntjes te proeven die je goesting geven om op pad te gaan.

 

De route

Eens je de route open hebt op je gsm, ben je klaar om er in te vliegen! Verbazend hoe vlot zo’n golfkarretje cruist door de fruit & wijnvelden. Trouwens kan je de trip ook doen met e-steps of e-bikes. Tijdens de 1e stop neemt Bert je mee naar een heuvel met uitzicht over de hele regio. In geval van goed weer kan je Maastricht, Tongeren en andere steden zien! Je wandelt ook langs een mini wijngaardje waar er geëxperimenteerd wordt met de druiven. Die heuvel zou thans ook een ideale pick-nick spot zijn geweest. Een tip voor de volgende keer!

Next stop: de locale brouwer Wijndomein Vlijtingen. Moest het niet aangegeven staan, zouden we er zo voorbij rijden! Charmant achterin kom je terecht in hun locale ‘keuken’ waar de wijn en bubbels geperst, gekroond & gestockeerd worden! Leuk weetje: hun mousserende wijnen in de grotten van Kanne rijpen? De link met champagne is zo gelegd! Tijdens de zomermaanden hebben ze ook een pop-up terras. Hun wijnen starten vanaf 14€.

 Last stop: de laatste wijn stop is bij 1 van de meest gekende wijnen van onze provincie, het wijnkasteel van Genoels-Elderen. Hun website is bijna even historisch als hun pand zelf, dus je moet gewoon ter plaatse gaan om hun wijnen & bubbels zelf te ontdekken ;-). Niet alleen de setting is on point, ook hun “parels” zijn gewoon top! Parels zijn de naam van hun mousserende wijnen, onze favoriet is bij uitstek de rosé. In restaurants zal je al een hun zwarte parel kunnen bestellen. Een fles zwarte parel kost je 19.80€.

Een beetje in hogere sferen rijdt je in het laatste stukje route nog langs de site van Alden Biesen, voor niet locals zeker de moeite om even een extra stop in te lassen bij deze commanderij!

Limburgse wijnteelt


De Belgische & Limburgse wijnteelt is de laatste jaren met een heuse opmars bezig. Jaarlijks komen er meer wijnbrouwers bij en wordt er gesproken over recordoogsten. Dus het is heel leuk dat Bert het verhaal van de locale oenologen & wijnmakers vertelt en zelf enkele pareltjes laat proeven die niet in de winkel te verkrijgen zijn. Wil je meer weten over Belgische wijnen:

Doe je graag nog meer of blijf je liever na zo’n tasting veilig overnachten in de regio:

  • (only eat) Vleesresto Schuur17 in Bilzen
  • Hip & happening – Beila in Bilzen
  • Modern, gezellig & lekker – K-kanne in Riemst
  • Als het wat meer mag zijn – Chateau Neercanne juist over de grens in Nederland

Praktisch

Een leuke beleving van 3u a 4u incl. 6x proeven van lokale streekwijnen- & producten

Start & Aankomst: Brut Fine Wines Riemsterweg 135A – 3742 Martenslinde
Kostprijs: 70€ pp
Afstand: Wij deden er bijna 4u over
Route: Volg de route op je smartphone of old-school op papier!
Goed om te weten:
– Ook een alcoholvrije tour is een optie bij Bar Brut
– Een BBQ als afsluiter? Een lunch met streekproducten? Kan geregeld worden
– De route kan modderig zijn, dus gepaste outfit is een aanrader
– Parking is gratis

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Bar Brut

 

Share Post :

More Posts

Een reactie achterlaten