Warning: Undefined array key "api_key" in /customers/d/6/0/belgesenroute.com/httpd.www/wp-content/themes/hyperx/functions.php on line 28 5 redenen om Omaan te bezoeken, by Belges en Route

5 redenen om Omaan te bezoeken

 1. Zon zon zon
  Wanneer het hier in de winter koud en regenachtig is, is het in Omaan ook winter. Maar dat betekent een aangename temperatuur van 26 graden! Tijdens de Omaanse zomer kan de temperatuur tot 50°C oplopen, dan blijf ik er liever weg. Gedurende onze reis was het steeds een aangename 25°C tot 29°C. Maar vergeet niet, het kan ook regenen… wij hadden 1 dagje regen en dan valt er niet zo veel te beleven….

 2. Omaanse vriendelijkheid
  Omaan is een heel veilig land om naartoe te reizen. De mensen zijn super vriendelijk en willen graag een babbeltje slaan met jou. Dus wanneer je in Omaan bent, praat zeker met de locals! Ze proberen je niets aan te smeren of te verkopen, enkel Tiwi is een uitzondering. Hier dachten we dat we een gratis rit kregen, maar het bleek dat ze ons 10 Oman wouden aanrekenen. Gelukkig kwam dit op tijd aan het licht en zijn we uitgestapt, zonder problemen. Wanneer je de Souqs bezoekt zijn ze helemaal niet aandringerig, zoals je in sommige andere landen wel kan verwachten. Dus heel aangenaam reizen!
 1. Natuur: Bergen / Wadi’s / Woestijn / strand
  Er is zo een grote variatie aan natuur, van Bergen tot woestijn, tot stranden en Wadi’s. Dat laatste zijn canyons met natuurlijke poelen. Heerlijk om in te zwemmen! De bergen zorgen voor een prachtig uitzicht tijdens de road trip, maar ook voor toffe wandelingen. Let op, in de bergen is het wel net wat frisser en is een trui en lange broek wel nodig.

 2. Avontuur
  Al deze natuur, biedt ook heel veel avontuurlijke mogelijkheden! Zo kan je niet alleen gaan hiken in de bergen, maar ook gaan abseilen. In de Wadi’s is dat dan canyoning en voor de heel avontuurlijke kan je een 5 daagse tocht doen door de woestijn. Maar je kan het ook allemaal vrij simpel houden met een stevige wandeling in Jebel shams, een duik in een van de vele Wadi pools en snorkelen met de schildpadden…. Of gewoon evens even lekker niets doen en aan het zwembad van de zon genieten. Dit land biedt zoveel mogelijkheden, dat iedereen hier wel zijn ei kwijt kan.

 3. Cultuur
  Ontdek de geschiedenis van Oman in het Fort van Niswa en het kasteel van Bahla. Bezoek de mosquee in Muscat. Dit is een van de weinige mosquee’s die bezoekers toe laten… Of praat met een local om meer van de Omaanse cultuur te weten te komen! Vergeet niet dat Oman een Moslim land is, het is belangrijk om hun cultuur te respecteren. Dit wil zeggen dat je even moet opletten met je kleding… Draag geen korte shorts of rokjes en zorg dat je schouders bedekt zijn. Ook bij het bezoeken van een Wadi (niet allemaal), vraagt men om de schouders te bedekken en tot de knie te bedekken.

Dit klinkt allemaal heel leuk natuurlijk, maar je vraagt je misschien af “wat gaat mij dat allemaal wel niet kosten?!”. Je maakt een reis natuurlijk zo duur of goedkoop als je zelf wil. Maar om een beter zicht te krijgen over de kosten van een reis naar Omaan, lees wat wij uitgaven tijdens onze trip hier!

Omaan ons reisbudget
Omaan: Ons reis budget

Share Post :

More Posts

Een reactie achterlaten