Warning: Undefined array key "api_key" in /customers/d/6/0/belgesenroute.com/httpd.www/wp-content/themes/hyperx/functions.php on line 28 Daguitstap Abdij van Villers

De ideale dagtrip? Een bezoekje aan de Abdij van Villers: een portie geschiedenis en natuur!

De Abdij van Villers is een prachtig historisch monument in Waals-Brabant, België. Of je nu een geschiedenisfanaat bent of wil genieten van de natuur, deze dagtrip heeft voor ieder wat wils.

De Abdij van Villers is een van de grootste en best bewaarde cisterciënzerabdijen in Europa en een populaire toeristische attractie in België. Met zijn prachtige architectuur en rijke geschiedenis is het een must-visit voor iedereen die geïnteresseerd is in de Middeleeuwen en de cisterciënzerorde.

Maar een bezoek aan de Abdij van Villers is meer dan alleen het verkennen van het historische monument. Het is een kans om te genieten van de rustige en landelijke omgeving van Waals-Brabant, omringd door groene velden en bossen.

Wandeling

Onze uitstap naar de Abdij van Villers begon met een stevige wandeling van zo’n 10km. Een goed aangegeven route; je volgt gewoon de gele rechthoekjes. De wandeling begint aan de parking van de Abdij van Villers. De route is voornamelijk op onverharde wegen en door het bos. 

Lunch

Wij brachten onze picknick mee en stopte halverwege onze wandeling voor een zeer uitgebreide picnic. Indien je liever aan tafel schuift en geen voorbereidingen wil doen, kan je lunchen in de Bistro van de abdij. Let wel op dat je enkel binnen kan eten, de terrasjes zijn enkel voor een drankje.
Vegan tip: Ze hebben vegan melk (Amandel), de menu geeft enkele vegetarische gerechten aan (het is niet duidelijk of deze ook vegan zijn)

Bezoek Abdij van Villers

Na een terrasje bij de Bistro (en een korte regenbui), brachten we een bezoekje aan de Abdij. Wij kozen voor de self-guided rondleiding door het monumentale complex en scande de QR code aan het begin van de tour. Zo krijg je bij iedere ruimte een korte uitleg en bij de meeste ook een audio fragment. De audio fragmenten zijn een zeer leuke meerwaarde en geven je kleine weetjes over de Abdij. Ze bieden een fascinerende kijk op de geschiedenis en architectuur van de abdij. Zo brachten wij al snel enkele uren door in de Abdij. Onze stappen teller stond snel op 20.000 stappen na deze uitstap!

Doe je graag nog meer? Begin de dagtrip dan vroeg, zodat je nog kan afsluiten met een bezoek aan de nabijgelegen Abdij van Waterloo, een ander historisch monument dat bekend staat om zijn rol in de Slag bij Waterloo. Het museum biedt een fascinerende kijk op de slag en het Napoleontische tijdperk.

Kortom, een dagtrip naar de Abdij van Villers is een geweldige manier om de prachtige abdij te verkennen, terwijl u ook de omgeving kunt ontdekken. Het is een perfecte combinatie van geschiedenis en natuur!

Praktisch

Wandeling

Start & Aankomst: Parking Abbaye Villers-la-ville (ook de Toeristische dienst)
Afstand: 10km (wij deden er 2u38 over, excl. picknick)
Route: Volg de gele rechthoekjes (start aan de parking)
Goed om te weten:
– Gratis toiletten beschikbaar bij de toeristische dienst of Bistro
– De route kan modderig zijn, dus wandelschoenen zijn een aanrader
– Parking is gratis, maar kom zeker op tijd (wij kwamen rond 11u aan op een feestdag en hadden een van de laatste plaatsen)

Abdij van Villers

Openingsuren:
Elke dag van 10u tot 18u (April – October)
Elke dag van 10u tot 17u (November – Maart)
Laatste toegang 1 uur voor sluitingstijd
Jaarlijkse sluiting: 24, 25, 31/12 en 01/01
Inkom: 9€
Honden: aangelijnd toegestaan

Onze dagindeling
10:00 Vertrek antwerpen
11:10 Aankomst Villers-la-Ville
11:21 Vertrek wandeling (incl. picknick)
14:50 Aankomst Bistro de L’Abbye voor een drankje
16:15 Bezoek aan de Abdij van Villers
18:00 Terugkeer naar huis

Share Post :

More Posts

Een reactie achterlaten