Warning: Undefined array key "api_key" in /customers/d/6/0/belgesenroute.com/httpd.www/wp-content/themes/hyperx/functions.php on line 28 Boutique hotel met zalig uitzicht over het meer van Luzern

Overnachten met een prachtig uitzicht over het meer van Luzern

Waar overnachten als je op vakantie gaat in Italië? Wij zochten en vonden een zalig verblijf in de prachtige heuvels van Zwitserland. Ik zocht op Luzern aangezien dit op ongeveer 60% (730 km) van onze route lag naar Toscane. Als hubbie en ik een verblijf zoeken, moet het liefst aan “onze interieur vereisten” voldoen 😅. Na wat research vond ik deze parel Högerli (hoewel de website geen parel is 🤦🏼‍♀️). Een Bed and Breakfast in de heuvels van Weggis, met zicht over het meer van Luzern vanuit je kamer.

Het interieur – een blend van beton & hout 

Een heuse constructie in beton die uitkijkt op het meer van Luzern en de idyllische kleine haven van Weggis. De eigenaren delen het huis met hun gasten, wat wel typisch is voor een B&B. Je bent ervoor of ertegen, maar je voelt je wel direct thuis. Daniel, de man des huizes en tevens ook de architect realiseerde het huis in 2009, maar het is nog steeds hedendaags. Daniel gebruikte ruwe en eenvoudige materialen zoals beton en staal. Hij speelde met de constructie om een fijne natuurlijke lichtinval te hebben. Een grappig detail, je kan buiten nog bouwinstructie spotten op de constructie :-).

Dit is een modern gebouw met een goede balans tussen privacy voor zijn eigenaren en de 3 kamers.   De kamers balanceren qua ontwerp tussen beton & hout. De circulatie van de ruimte is best wel grappig, want je komt je kamer binnen via de badkamer. De badkamer is eigenlijk in het midden van de kamer en je doucht dus effectief in die houten “bathtub”, best een unieke ervaring ☺️ Het beste van het hele ontwerp is toch wel dat je slaapt & doucht met het uitzicht op het meer!  Het geheel zou nog net iets cooler aandoen als de lakens niet zo ’90 waren, maar kijk smaken verschillen 🙃.

Het concept – een B&B in de heuvels

We genoten van het dinner op ons terras, dat aansluit op de keuken van het huis. De industriële keuken heeft een aantal design stoelen om te chillen met zicht op het meer.  Het ontbijt, met allemaal locale producten zoals kazen, vlees & vis wordt geserveerd op het 1e verdiep, met jammer genoeg een iets minder epic uitzicht.

Naast ontbijten kan je ook kiezen voor kiezen om ter plaatse te eten. Aangezien we maar 1 nacht bleven, waren we blij dat we hiervoor gekozen hadden! Lekker chill de voetjes onder tafel schuiven na nog snel te zijn gaan plonsen in het meer! Voor 38 CHF (38€) serveert Daniels vrouw Susanne een 3 gangen dinner, die startte met verse vis recht uit het meer. Het hoofdgerecht was een klassiek gerecht met vlees, patatjes & groenten (meer hubbie zijn ding dan het mijne ;-)). Als dessertje kregen we een lekkere chocomousse, die we hen zagen maken toen we aankwamen. Had ik al gezegd dat je je snel thuis voelt? In totaal spendeerden we 100 CHF (90€) aan het dinner, incl. drinks (water, wijn & bier). Geen abnormale prijzen in Zwitserland. 

Luzern – de regio 

Zwitserland telt 103 grote meren, waarbij het meer van Luzern (ook wel Vierwaldstättersee genoemd door locals of je GPS) het 5e grootste is. Dus zeker de moeite waard! Het meer en de bergen die errond liggen, prachtig om erlangs te rijden!  Daarnaast je kan je natuurlijk zwemmen in het meer, wat verrassend warm aanvoelde! Susanna probeerde ons te overtuigen om voor een vroege ochtend duik te gaan, maar wij verkozen om ons nog 1 keertje om te draaien 😉 Het dorpje waar de BnB ligt, Weggis, is een van de dorpjes rond het meer waar er niet speciaal veel gebeurd. Ons plan was om Luzern te bezoeken, maar eigenlijk is dat wat wishful thinking als je maar 1 nacht blijft. 

Praktisch

Onze ervaring

Was it worth it? Jazeker! Het was heel leuk om midden tussen de bergen en het meer te overnachten. Maar het is natuurlijk niet goedkoop voor 1 nachtje …

Waar

Afstand Luzern – Brussels: 670 KM – toch wel 6 a 7 uur rijden. 
Vergeet zeker ook niet het Zwitserse Vignet – 40 CHF (40 €)

Högerli
Lützelaustrasse 31
Weggis
Switzerland

Prijzen

Te boeken via Airbnb 
We betaalden 244 € voor 1 nacht incl. ontbijt.

 

Alternatieven?

In deze regio zouden volgende hotels ook wel de interieur liefhebbers kunnen bekoren:

Share Post :

More Posts

Een reactie achterlaten