Warning: Undefined array key "api_key" in /customers/d/6/0/belgesenroute.com/httpd.www/wp-content/themes/hyperx/functions.php on line 28 Genieten in de Haspengouwse fruitstreek: de leukste bloesembars!

Genieten tussen de bloesems: de leukste bloesem bars! – 2022 editie

Haspengouw

Haspengouw is het walhalla van elke fruitliefhebber want het is (na Zuid-Tirool) de grootste fruitstreek van Europa! Voor wie Haspengouw niet direct een belletje doet rinkelen, het gaat over de volgende Limburgse regio’s: Bilzen, Herk-de-stad, Tongeren, Borgloon & Sint-Truiden. Van de laatste 2 regio’s zijn we toevallig ook trotse ambassadrices in 2018 ;-)!

Elke stad / regio / gehucht is super trots op hun fruit en organiseren leuke activiteiten van de bloesems tot de oogst! Algemene tips en overzicht kunnen jullie terugvinden in deze fruitkalender.

Wanneer kom je best naar de fruitstreek?

Er valt altijd wel iets te beleven in Haspengouw, maar de beste periode is tussen april en oktober!  

De bloesems

De bloesemperiode, traditioneel april, is razend populair en dat is niet onterecht! De hele regio staat in bloei wat prachtige beelden oplevert!  Niet elke fruitsoort bloeit op hetzelfde moment, de peren en kersen zijn de koplopers. Sint-Truiden heeft zelfs een bloesemmeter waarop je live foto’s kan volgen van de status van de bloesems! 

De oogst

Ook de oogst is een leuke periode! Van september tot oktober kan je je mouwen oprollen om tijdens de oogstperiode je eigen fruit plukken samen met de fruittelers!

De fruitstreek ontdekken

De beste manier om de fruitstreek te ervaren is op je fiets te springen of met de vespa rondrijden, zoals wij onlangs deden! Limburg heeft een enorm fietsennetwerk en zelfs een app! Maar er bestaan nog coole manieren om te streek te verkennen, zoals een ballontocht of een tocht met de step.

De bloesem bars

1. Pipo Bloesemlounge

De Pipo bloesemlounge ligt te midden van de fruitvelden van het fruitbedrijf Porrey. Naast een zalig uitzicht kan je genieten van hun (en andere) streekproducten maar je kan ook een ritje maken met hun trein doorheen de boomgaarden.

Waar?
Naamsesteenweg 389b
Sint truiden 3800

Wanneer?
Zondag 3 april 13u-18u
Zondag 10 april 13u-18u
Zondag 24 april 13u-18u
Zondag 1 mei 13u-18u

Pipo Bloesemlounge

2. Bar bloei

Bar Bloei, een sfeervolle pop-up bloesembar gelegen in het hart van het Haspengouwse fruitlandschap. Je kan hun vinden in Schalkhoven, een deelgemeente van het landelijke Hoeselt.  Geniet van een drankje en een hapje terwijl je omringd wordt door de Haspengouwse bloesempracht. Bar Bloei is tevens het vertrekpunt van de elektrische step route! Gewoon even aan de bar boeken, maar wij raden steeds aan om op voorhand te boeken!

Waar?
Bar Bloei is gelegen aan een naamloze weg voor landbouwgebruik en traag verkeer. Bar Bloei is dus niet bereikbaar met de wagen of met de motor. Het dichtstbij gelegen adres is Hertstraat 64, 3730 Hoeselt. Volg de wegwijzers!
Fietsroutenetwerk tussen knooppunt 122 en knooppunt 123.

Wanneer?
Open vanaf vrijdag 1 april 2022 tem zondag 1 mei 2022

Maandag tem vrijdag:
vanaf 13u tot 21u
Zaterdag:
vanaf 10u tot 22u
Zon- en feestdagen:
vanaf 10u tot 18u

©Bar Bloei
©Bar Bloei

3. BFV Bloesembar

In de BFV Bloesembar kan je ontbijten en barbecueën met uitzicht over een vallei vol bloesems. De BFV bloesembar is een ietswat grotere bloesembar, perfect voor een uitstap met de kids of familie. Hier kan je trouwens ook een bloesemballonvaart boeken, vespa tour of fatboy bloesemtour!

Waar?
Jufferstraat
3806 Velm (Sint-Truiden)
Tussen fietsknooppunten 186 en 359.
Parkeren is een beetje verderop, maar er is een shuttledienst op zateradag, zon- & feestdagen.

Wanneer?
Elke dag, vanaf 26 maart tot 15 mei 2022

Maandag tot vrijdag: 11:30 – 17:30
Vrijdag & zaterdag: 11:30 – zonsondergang
Zondag: 9:00 – zonsondergang

BFV bloesembar

4. Bloesemterras Jorishoeve

Tussen de bloesems van het fruitbedrijf Jorishoeve, kan je genieten van een heerlijke picknick! Zij zorgen voor een picknick mand (of appelkist) boordevol met lekker streekproducten. Plus geen gesleur, want zij voorzien een origineel transport naar de boomgaard!

Bovendien kan je hier ook terecht voor een rondleiding van de fruitstreek. Een rondleiding kost 5€ en duurt 1 uur. Reserveren is enkel nodig voor grote groepen.

In de prachtig gerestaureerde hoeve kan je niet alleen terecht voor rondleidingen. Je kan er ook een verrassende brasserie terugvinden met gezellige binnenkoer. Met de ligging naast het fietsroutenetwerk dé ideale tussenstop voor een streekbiertje, snelle hap, picknick of avondje uit.

Waar?
Boekhoutstraat 35
3890 Gingelom (Boekhout)

Tussen fietsknooppunten 165 en 166.

Wanneer?
Picknick is vanaf vrijdag 1 April.
Reserveer hier online.

Rondleidingen: elke zaterdag in april om 14u & 15u met gids door de boomgaarden.

©Jorishoeve
©Jorishoeve

5. Bloesemterras van Alden Biesen

Elke weekend wordt de hoogstamboomgaard in Alden Biesen omgetoverd tot een bloesemterras waar je ook hier weer streekproducten en lokale wijntjes of bieren kan proeven.  Je kan ook picknicken op het vlonderpad bij de bloesems!

Waar?
Landcommanderij Alden Biesen
Hoogstamboomgaard Alden Biesen
Kasteelstraat 6
3740 Bilzen

Wanneer?
Van 26 maart tot 1 mei in het weekend, op feestdagen, in de vakantie van 10 uur tot 18 uur. (afhankelijk van het weer)

alden biesen vlonderpad

Share Post :

More Posts

Een reactie achterlaten