Warning: Undefined array key "api_key" in /customers/d/6/0/belgesenroute.com/httpd.www/wp-content/themes/hyperx/functions.php on line 28 Ons reis budget van Omaan - door Belges en Route

Omaan: Ons reis budget

Een reis plannen, is heel leuk! Je ziet online leuke foto’s, leest alles over de rout etc… maar wat gaat dat nu allemaal kosten?! Iedereen heeft andere eisen wanneer het op luxe & comfort aankomt. Je kan natuurlijk steeds goedkoper en zeker duurder gaan. Wij geven graag een overzicht van onze reis. Het was geen luxe reis, maar we hadden zeker voldoende comfort, met enkele uitzonderingen (waarbij we in een goedkoop hotel logeerde). 

Onze route
Muscat – Nizwa – Jebel Shams – Bahla -Bidiya – Sur – Al Had – Tiwi – Muscat

Aantal dagen
10 dagen

Goed om te weten; 

  • Wij gingen tijdens de kerst vakantie: Zaterdag 25 december – Woensdag 5 januari 2022
  • Onze reis was met 2 personen
  • Je kan alles aanpassen naar je eigen voorkeur, zoals meer luxe toevoegen aan jouw reis

Om je een kort antwoord te geven, onze reis was 1.546€ per persoon.
Lees verder om de budget split in detail te zien!

De details;

Transport

De grote vraag is; kies je voor een gewone auto of een 4×4. Wij kozen voor een gewone auto, omdat je uiteindelijk maar op 2 plaatsen een 4×4 nodig hebt; de woestijn  & een regio in de bergen. De rest is perfect te doen met een gewone auto, zolang het niet regent en met het nodige avontuur! In de woestijn kan jouw accomodatie je komen ophalen zonder extra kost. Indien je de bergen in wil, waar enkel 4×4 is toegelaten, kan je een taxi nemen of liften. Ben je van plan om te camperen? Dan zou ik wel voor een 4×4 gaan, zo kan je naar meer afgelegen locaties gaan. 

inbegrepen;

  • Parking Schiphol luchthaven – 52€
  • Vlucht van Amsterdam (Schiphol) tot Muscat, met Qatar Airways. – 1179.82 € / of 590€ per persoon
    Qatar biedt ook vluchten van Brussel naar Muscat aan. Je kan ook met Pegasus naar Omaan vliegen. De vluchten zijn steeds met tussen stop, in ons geval in Doha. 
  • Huurwagen, ter plaatse last minute geregeld. Wij kozen om een gewone auto te huren en geen 4×4, dit is de helft goedkoper! – 443.84€
  • Tanken– 4 stops aan het tankstation! – 70€
Totale kost 1.746€ of 873€ per person

Eten & Drinken

In Oman is er geen echte uitgaans cultuur of tafel cultuur. De restaurants zijn zeer basis, met de uitzondering in Muscat. Dus wanneer het op eten aankwam, kozen we gewoon voor de beste optie in de buurt. Nieuwjaar vierde we in een hotel en dit is ook de eerste en laatste keer dat we alcohol dronken in Oman. Alcohol is niet overal verkrijgbaar en is vrij duur, 6€voor een blikje bier of 15€voor een pint bier!

Totale kost 585,60€ of 292,80€ per persoon

Covid

Normaal kwam hier het onderwerp cultuur. Maar de kosten in Oman zijn hiervoor zo laag! Het is vaak gewoon gratis :), zoals bijvoorbeeld de Wadi’s. Wij betaalde enkel inkom bij het bezoeken van twee forts & 1 kasteel. Een grotere kost voor ons waren de Covid testen, 1 in België voor vertrek en ook 1 in Muscat voor onze terug reis. Kijk zeker na, wat de huidge covid regels zijn!

Totale kost van 191€ of €96 per persoon

Accomodatie

Onze accomodatie was een beetje een mix. In Muscat betaal je alvast niet veel voor een degelijk hotel! Voor 57€ slaap je al in een 4 sterren hotel in Muscat. Wij betaalde nooit meer dan 70€ voor een kamer en in de meeste gevallen zelfs veel minder. Onze hotels waren meestal simpele kamers, met 3 nachten in een low budget hotel. Je kan zeker ook eens zot doen in Omaan en voor een luxe hotel gaan!

Totale kost 519,50€of 259,75€ per persoon

Andere kosten

Een regen dagje bracht ons in de Mall of Oman. En zorgde voor een “andere kost” van 51€ in totaal.

Onze reis was eerder laag tot medium budget. Reis je graag met een beetje luxe, dan zal jouw reis wat duurder uitvallen. Kies je om met een met een 4×4 rond te rijden, dan mag je de auto kosten verdubbelen en zal de reis dus ook wat duurder uitvallen. 

Lees zeker ook ons artikel, 5 redenen om Omaan te bezoeken!
Share Post :

More Posts

Een reactie achterlaten