Warning: Undefined array key "api_key" in /customers/d/6/0/belgesenroute.com/httpd.www/wp-content/themes/hyperx/functions.php on line 28 Weekend Limburg - Maasmechelen by Belges en Route

Weekendje weg in Limburg – Maasmechelen

Als Limburgers denken we onze provincie al zeer goed te kennen. Maar toch hebben we nog niet alles zelf ontdekt! We kennen als shopaholics natuurlijk Maasmechelen village. Maar Connecterra bleef wegens tijdsgebrek steeds op de “to do” lijst staan. Het leek ons een leuke idee om te onderzoeken wat er allemaal te beleven valt in Maasmechelen en dit in een korte blog post neer te schrijven. De korte post werd snel al een lange post 🙂

ACTIEF

Wandelen

Adres

Joseph Smeetslaan 280
3630 Maasmechelen

©Toerisme Limburg
©Toerisme Limburg
Mechelse Heide
Mechelse Heide

“Connectera is het mooiste panorama van Vlaanderen”.

Dat claimen de Maasmechelaars, en gelijk hebben ze 🙂

Fietsen

Limburg is het fietsparadijs bij uitstek natuurlijk! Het RivierPark Maasvallei is een fiets walhalla aan zowel de Belgische als Nederlandse zijden van de Maas, want mooie natuur kent geen grenzen ;-).

Onze tip: neem tijdens de fietstocht eens een veerpontje naar de andere kant, you won’t regret it! Je kan de Maas op vier plaatsen oversteken per fiets d.m.v. een overzet met een van de veerpontjes.

Een 2e optie om meer te ontdekken van het Nationaal park de Hoge Kempen? 242km fietsplezier in en rond het park! Voor 3€ haal je een fietskaart, met 3 thema lussen.

Gelegen tussen Fietsknooppunt 55 en 48 vind je het kruinenpad. Het kruinenpad loopt tussen de boomtoppen als een echte luchtbrug in het mijnverzakkingsgebied. Vanop dit unieke spoor ben je de bevoorrechte getuige van de merkwaardige gevolgen van mijnverzakkingen. Maar ook tussen de bomen kom je met al die vogels en insecten ogen te kort. Het Kruinenpad is 181meter lang.

Limburg zou geen fietsparadijs zijn, zonder fiets verhuur!

Kruinenpad Maasmechelen©
Kruinenpad Maasmechelen©

Kajakken

Heeft de warmte je te pakken en wil je wat afkoelen? Of ben je het fietsen en wandelen beu? Huur dan eens een kajak! Van Kotem aan de Maas (Maasmechelen) tot het veerpont van Meeswijk (Belgie) / Berg aan de Maas (NL). Je vaart door een prachtig stuk ongerepte natuur, onderdeel van het Rivierenpark Maasvallei. Een rustig tochtje van 9km. Door de corona maatregelen zijn de tochten van 13km en 21km tijdelijk niet mogelijk.

Kajak huren 20€ per persoon (1 persoon kajak of 2 personen kajak)
Raften vanaf 18€ per persoon (6-8 personen: 150€ per raft)
Op voorhand reserveren!
http://www.kajakmaasland.be/

Kajak Maasland©
Kajak Maasland©

ONTSPANNEN IN DE WELLNESS

Elaisa Wellness

Na inspanning komt ontspanning! De hotspot of the town is het gloednieuwe wellness complex Elaisa Wellness. Het complex is 7500 m² en heeft dus een royaal aanbod:

  • 7 sauna’s waaronder een Temazcal, Chakra balancerende sauna’s, een ceremeniesausa en verschillende opgietsauna’s
  • 4 baden waaronder een energetisch bad, Kneipp-bad en 2 buitenwhirlpools
  • Zonneweide
  • Hammam
  • Zen relaxruimte
  • Kristal relaxruimte

Hongertje? Dan kan je terecht in hun 2 restaurants

Terug open vanaf 1 juli!
Entree voor 2 personen 75€
Kijk op hun website voor het boeken van extra services en voor reservaties.

Elaisa Wellness Maasmechelen©
Elaisa Wellness Maasmechelen©

FOODIE

La feuille d'or

Heerlijk genieten en voetjes onder tafel schuiven? Daarvoor moet je bij la feuille d’or zijn.  Ze zijn het enige (!) resto & hotel dat effectief in het nationale park de hoge kempen ligt. Dus hier is het letterlijk gastronomie combineren met de natuur, ze bieden zelfs speciale combi pakketen aan. Je kan trouwens ook overnachten in 1 van hun 6 kamers!

Gastronomisch Menu van 3 – 6 gangen
45€ – 3 gangen
80€ – 6 gangen

in het weekend kan je all-in gaan voor 80€.

Adres
Hoeveweg 145,
3650 Lanklaar (Dilsen-Stokkem)

Hiprojects-La feuille D'or-20190512-web-040
Hiprojects-La feuille D'or-20190512-web-115

SLAPEN

Luxueus: Terhills hotel

Luxueus logeren in een mooie setting van welleer? Daarvoor moet je bij het Terhills hotel zijn in 1 van hun 59 luxe kamers. Dit vier sterren hotel is gelegen in het oude hoofdmijngebouw, een pronkstuk uit ons industriële verleden. Als je geluk hebt, kan je vanuit je slaapkamer gewoon de prachtig gerestaureerde mijnschacht zien!

Prijs

vanaf 119€ pp / nacht

Adres

Zetellaan 68,
3630 Maasmechelen
+32 (0)89 73 09 09

Terhills Hotel©
Terhills Hotel©

Avontuurlijk: Terhills hotel

Een heel bijzondere & avontuurlijke manier om in de regio te overnachten is op een kampeervlot, midden in het natuurgebied Negenoord, op de Oude Maas.  Weg van alle drukte (en alle luxe) kan je genieten van een oase van rust. Van in je slaapzak zie je de zonsondergang, omringd door de vele vogels en als je geluk hebt zwemt de bever langs jouw vlot voorbij. Best kijk je wel op hun site wat je zelf allemaal nog mee dient te nemen!

Prijs

vanaf 105€ pp / nacht + reservatiekost van 11,50€

Info & reservatie

+31 167 502621
info@akkermans.com

Share Post :

More Posts

Een reactie achterlaten