Warning: Undefined array key "api_key" in /customers/d/6/0/belgesenroute.com/httpd.www/wp-content/themes/hyperx/functions.php on line 28 Ik ga op reis en neem mee, een huurauto van Sunny Cars

Ik ga op reis en neem mee, een huurauto van Sunny Cars

Jaarlijks proberen wij een reisje te maken in het buitenland met ons tweetjes. Ook dit jaar kozen we weer voor Spanje! Spanje is zo’n divers land waar er veel hidden gems te ontdekken zijn! Dus dan is het heel handig dat je flexibel bent met een (huur)auto.

Herkennen jullie deze stressy scenario’s?  

  • Een oneindige lijst aan keuzes van verschillende maatschappijen. Waar heb ik nu de beste deal om te huren?
  • Nog een verzekering verplicht ter plaatse bijnemen? Maar hè, we dachten dat de verzekering inclusief was bij het boeken? Mmm misschien moeten we toch maar bijbetalen voor alle mogelijke schade.
  • Jullie gekozen huurauto is toch niet beschikbaar, maar we hebben wel nog de upgrade tegen x €/dag meer ter beschikking.
  • Oh waar en waar ligt de rental office nu op de luchthaven?

Klinkt herkenbaar? Ook wij hadden al wat stress momentjes bij het huren van auto op vakantie. Behalve de keren dat we voor Sunnycars kozen! Dus voor deze trip kozen wij opnieuw voor een auto via Sunny Cars! Waarom? Omdat je bij Sunny Cars een all-in pakket neemt! Met andere woorden, je huurt je auto waarbij de verzekering volledig in het pakket zit & je dus zorgeloos op reis kan! Maar neem wel zeker je rijbewijs en visakaart mee. Denk er ook aan dat de visakaart op dezelfde naam moet staan dan de bestuurder. Zo stond Stefanie al eens in Spanje (als huurder) zonder haar rijbewijs (dan betaal je 50€ extra).

Het huur process

Je komt aan, volgt de instructies van Sunny Cars en je bent vlot onderweg! Je moet je niet druk maken om ieder krasje op de auto te fotograferen. Of je eerst een kwartier bezig houden met het nagaan van de auto. Ook bij het inleveren gaat dit steeds vlotter en word je niet bedot voor het betalen van een kras die eigenlijk al op de auto stond.

Wat vinden wij daar leuk aan? Dat wij kunnen focussen op hetgeen waarvoor we gekomen zijn: genieten van de reis! Sunny Cars verhuurt zelf geen auto’s, maar werkt selectief samen met vaste partners. En die partners, gaan je dus geen extra verzekeringen proberen aan te smeren bij het ophalen van je auto. Geen gedoe ter plaatse! Dus ja, hun slogan “rent a smile” komt wel tot zijn recht 😉 Wij hebben uit onze fouten geleerd en boeken vanaf nu nog via Sunny Cars, zo kunnen wij relax op reis!

Sunny2go: jouw persoonlijke reisassistent.

Sunny Cars gaat ondertussen nog een stapje verder met hun Sunny2go, een gratis reisassistent met handige functies en een antwoord op al jouw vragen. De app heeft al je huurauto gegevens, kent de verkeersregels en heeft een kaartfunctie met een overzicht van alle beschikbare parkeerplaatsen in de buurt, incl. openingstijden en parkeertarieven. Super handig, toch! Maar vooral de extra features zijn leuk! Als je zelf geen zin hebt om alle leuke blogs & instagrams af te gaan om alles uit je trip te halen, kan Sunny2go je verder helpen met restaurant tips of activiteiten in de regio.

Onze tips voor het huren van een auto:

  • Neem je rijbewijs mee (klinkt logisch, maar Stefanie heeft er al gestaan zonder)
    Dit is voor de persoon die boekt
  • Creditcard moet op naam staan van de bestuurder staan
  • Neem de Sunny Cars voucher mee digitaal of op papier
  • Er is geen sunny Cars balie, kijk dus even na op jouw voucher bij welke balie je moet zijn

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Sunny Cars!

Share Post :

More Posts

Een reactie achterlaten