Warning: Undefined array key "api_key" in /customers/d/6/0/belgesenroute.com/httpd.www/wp-content/themes/hyperx/functions.php on line 28 Ontdek de Haspengouwse Gin: Blosm! By Belges en Route

Ontdek Blosm, de Haspengouwse Gin!

We steken het niet onder stoelen of banken dat we lekkerbekken zijn. We gaan graag uit eten, houden van een gevarieerde keuken en daar hoort natuurlijk ook al wel eens een drankje bij!

Als ambassadrices van de fruitstreek, gingen we op verkenning om te zien wat onze streek te bieden heeft! En we bleven niet op onze honger zitten; een van de items die ons in het oog sprong  was de Haspengouwse Gin van Blosm!

Wat maakt deze Haspengouwse Gin zo speciaal?

Blosm is ontstaat in 2015 nadat er een te groot overschot was van appelen en peren, door de boycot van Rusland. Peter Coel besloot om creatief om te gaan met dit overschot en ging zich bijscholen in het distilleren van sterke drank. Zo ontstonden er twee Gin’s; Maribelle een fris en fruitige gin op basis van appelen en Sweet Sensation een sappige en aromatische gin op basis van peren. Het assortiment van Blosm blijft steeds meer en meer groeien en kent onder andere ook een Vermouth op sterkte gebracht door Haspengouwse appelbrandy en enkele jenever smaken.

Blosm gin is een product van Co & Co Distillery, een familiebedrijf in Haspengouwen dat het volledige proces van fruit teling tot bottelen van de flessen in eigen handen neemt. Een a-typische gin die zeker het proberen waard is!

 

Omdat de zomer bijna in aantocht is en we niet kunnen wachten op terrasjes weer, geven  we je graag ook een recept voor een heerlijke Blosm gin cocktail mee;

Cocktail recept met Blosm gin

Lazy red cheeks
15ml frambozensap
30ml Maribelle gin
30ml limoensap
20ml violetsiroop
10ml suikersiroop

Afwerken met verse framboosjes en viooltje (eetbare bloem)

Nog meer leuks!

Tijdens de bloesemperiode is de fruitstreek in Limburg een top locatie! Fietsen langs de bloesems en een tussenstop onderweg in een van de bloesem bars, heerlijk!

Nieuwsgierig naar deze gin? Ga dan zeker eens langs bij de Blosm Pop-up bar 🙂 , dit kan op de volgende data (indien het Belgische weer dit toelaat);

Blosm Pop-up bar

Openingsuren

14 april tot 15 april 
21 april tot 22 april
28 april tot 29 april

Vanaf 11u00 tot 18u00

Locatie

Fietsknooppunt 161 (tjenneboom) te 3870 Mettekoven, Heers

Share Post :

More Posts

Een reactie achterlaten