Warning: Undefined array key "api_key" in /customers/d/6/0/belgesenroute.com/httpd.www/wp-content/themes/hyperx/functions.php on line 28 Muralla roja, unieke architectuur aan de Costa Blanca Spanje

Het very instagrammable Muralla Roja in Spanje

We gingen naar de Costa Blanca en werden verliefd op de gekleurde muren van Muralla Roja. We waren waanzinnige foto’s via instagram tegengekomen van dit postmodern complex. Wat blijkt, Muralla Roja is geen hotel noch B&B, maar een appartement complex te huur via airbnb. Deze fotogenieke hotspot ligt in Mazanera, Calpe, Spanje. Dit kleurrijke complex werd ontworpen door architect Ricardo Bofill. In deze blogpost lees je hoe je het beste uit je trip naar deze gekleurde muren kan halen.

FOTOGENIEKE GEKLEURDE MUREN

Bij de voorbereiding voor onze foto’s hadden we ineens door dat je een overnachting nodig hebt om het gebouw te bezoeken. Een last minute aanpassing van onze 2e locatie en een snelle zoektocht naar een Airbnb leverde onze boeking op. Wij hadden geluk dat het geen hoog seizoen was en we een korting hadden op de kamer. Voor 1 nacht betaalde wij 103€.

Doordat dit allemaal last minute was en we verder weinig research hadden gedaan, was het spannend afwachten. Is dit gebouw de moeite om te bezoeken of is het vergane glorie?!

Zodra we arriveerde, was het duidelijk; dit is geen vergane glorie. Het gebouw wordt goed onderhouden! De kleuren zijn nog steeds helder, op enkele kleine plekjes na. De architectuur is echt prachtig om te zien, achter elke hoek krijg je een andere beleving door het kleurenpallet. Het lijkt alsof je door een doolhof loopt en het is een leuke zoektocht naar toffe plekjes in het complex! De zoektocht naar het zwembad en terug naar het appartement is de eerste keer een uitdaging. Maar dat kan ook aan onze slechte oriëntatie liggen 🙂 .

Het lijkt erop dat de gemeente / overheid er op uit is om van Muralla Roja een publieke hotspot te maken. Wij hopen dat dit er niet doorkomt. Nu kan je in alle rust en sereniteit genieten van de pracht van het gebouw en tussendoor enkele leuke foto’s nemen. Het zou een zonde zijn dat dit complex & zijn bewoners zou overspoelen met toeristen en bezoekers.

Architectuur

Dit kleurrijke complex, ontworpen door architect Ricardo Bofill, werd gestart in 1986 and volledig af in 1973. Dit prachtige gebouw staat in de top 10 van Ricardo Bofill’s Iconische werken! Nieuwsgierig als Stefanie is, moest ze direct op zoek naar die andere 9 parels. De andere werken zijn zeker het onthouden waard, voor als we in de buurt zijn. Snel dus even opslaan in google maps!

Hoe Muralla Roja bezoeken?

Heel belangrijk om te weten!! Je kan het gebouw enkel bezoeken indien je een overnachting hebt in een van de appartementen. Het is nl. een privé appartementen complex (waar mensen dus effectief wonen). Je hebt ook een sleutel nodig om toegang te krijgen tot het complex. 

Gelukkig zijn er een aantal opties, afhankelijk van je voorkeur:
Je kan nog meerder opties vinden. Best even via google zoeken op “Muralla Roja Airbnb”, dat gaat net iets makkelijk dan via Airbnb zelf.

Let wel op, de meeste appartement in dit complex zijn vrij klein en basis. Je verblijft hier voornamelijk voor de architectuur van het gebouw en niet voor de luxe van de studio. Wij raden aan om 1 nacht te blijven (max 2 als je echt loco wil gaan met de foto’s). Via Airbnb lees je dat foto’s enkel te nemen zijn tussen bepaalde uren, in praktijk viel dat bij ons best wel mee aangezien we 1 van de weinige toeristen waren op dat moment.

Wij verbleven in Optie 4, een kleine studio, met 2 bedden en basis voorzieningen. Het was zeker geen luxe, maar best ok voor 1 overnachting. Het leuke aan ons studiootje was het terras met een fantastisch uitzicht op de zee. En ja, er was een wijnopener voorzien in de studio, maar geen wijnglazen ;-).

Praktisch: Alles wordt geregeld via een bureau, dus de sleutel haal je iets verder op in het dorpje. Deze wandeling is best te doen te voet. In het simpele barretje 2 huizen verder kan je trouwens top koffie drinken in plastieke tuinstoelen aan spotprijzen (2,60€ voor 2 koffies).

Praktisch

Onze ervaring

Was it worth it? Voor ons 200%. Maar we zijn wel blij om er niet tijdens het hoogseizoen te verblijven, zowel voor de eventuele drukte als de hogere prijs.
FYI dit complex is niet echt kids proof.

Waar

Manzanera, Calpe, Spanje
Costa Blanca, Spanje
Dichtsbijzijnde luchthaven: Alicante 77KM van de luchthaven
123km van Valencia stad

Prijzen

Booking via Airbnb, zie links hierboven voor de verschillende opties.
Wij betaalde 103€ in juni voor 1 nacht (geen ontbijt inbegrepen). In het hoogseizoen is de prijs wel hoger, een nacht kan dan snel 165€ kosten voor de kamer + schoonmaakkosten (20/30€).

Share Post :

More Posts

Een reactie achterlaten