Warning: Undefined array key "api_key" in /customers/d/6/0/belgesenroute.com/httpd.www/wp-content/themes/hyperx/functions.php on line 28 6 Redenen om Burg Eltz te bezoeken - Belges en Route

6 Redenen om Burg Eltz te bezoeken

Enkele jaren geleden bezochten we Burg Eltz of Kasteel Eltz. Wij waren op zoek naar een mini road-trip locatie en hoewel Burg Eltz gesloten zou tijdens de winter, werd het toch een leuke uitstap! Zo leuk, dat ik vorig jaar terug ging tijdens een nieuwe mini road trip :D!

1. Het kasteel (natuurlijk!)

Deze burg (Duits voor Kasteel) is echt prachtig! Je hoeft niet eens naar binnen te gaan om het kasteel te bewonderen. De omgeving geeft een extra magische toets aan het kasteel. Verdoken in het bos, maar slechts een korte wandeling  van de parking, ligt het Kasteel te pronken in de natuur. Of je kan kiezen voor de avontuurlijkere weg via een langere wandeling. Of parkeer je auto aan de parking van het Kasteel en wandel 15 minuutjes door het bospad.

Het kasteel en zijn omgeving vormen een harmonieuze eenheid: aan drie kanten omringd door de Eltzbach, torent het kasteel uit op een ovale rots (de fundering van het kasteel) die op zichzelf tot 70 meter hoog is. De architectuur volgt de vorm van de rots, wat resulteert in de ongebruikelijke vormen van de verschillende kamers. Van eind april  tot eind oktober is het kasteel open voor bezoekers en kan je het kasteelterrein verkennen. Je kan best wel je viervoetige vriend achterlaten, indien je het kasteelterrein wil bezoeken, omdat die niet binnen mag.

2. Verbazingwekkende geschiedenis

3. Wandelen & Fietsen

Er zijn tal van wandel- en fietspaden in de omgeving. Het feit dat het kasteel in het bos ligt maakt het een perfecte start-, tussen- of eindlocatie. Maar je kan ook vanuit de stad naar het kasteel (en terug) wandelen. Er zijn veel opties, maar controleer het ervaringsniveau, aangezien sommige wandelingen een beetje steil en moeilijker kunnen zijn.

4. Nog meer kastelen!

Misschien wordt niet iedereen even enthousiast als ons voor kastelen, maar dit is wel hotspot regio voor kasteel liefhebbers :-). In de omgeving liggen nog twee andere kastelen! Een daarvan is het Pyrmont-kasteel (of Pyrmont Burg in het Duits) en je kunt er naartoe wandelen of fietsen vanaf kasteel Eltz. Het 3e kasteel ligt in Cochem, een leuk stadje dat zeker een bezoekje waard is! Denk aan middeleeuwse gebouwen, kleine gezellige straatjes en veel banketbakkers.

5. Dichtbij!

Het kasteel is slechts 2u30 tot 3u verwijderd van België (Brussel)! Perfect voor een kort weekend tripje. Het is niet alleen dichtbij België, maar ook perfect voor een dagtrip vanuit Keulen, Aken, Düsseldorf, … Een andere optie is om het te combineren met een van deze steden en je roadtrip uit te breiden 🙂 de mogelijkheden zijn eindeloos!

6. Wijn

Tenslotte; het kasteel ligt in het wijngebied van de Moezel. Hier was ik misschien beter bij begonnen, om jullie interesse te wekken 😉 . De Moezel wordt beschouwd als het toonaangevende wijngebied in Duitsland op het gebied van internationaal prestige. Onze reis was in de winter, dus geen geweldige tijd voor wijn. Hoewel ik me kan voorstellen dat het heerlijk moet zijn om in de zomer langs de rivier de Moezel te fietsen en verschillende wijnhuizen te bezoeken!

Eltz Castle
Eltz Castle

Praktisch

Openingstijden

Je kan het kasteel altijd bezoeken, maar buiten het seizoen (november – maart) kan je de poort niet passeren.

Het kasteelterrein is open van april t.e.m. oktober van 9.30 uur tot 18.00 uur.

Toelating

Toegang voor rondleiding:
Volwassene: € 10
Student: € 6,50
Familieticket: € 28 (voor 2 volwassenen + 2 kinderen)

Adres

Burg-Eltz-Straße 1, 56294 Münstermaifeld, Duitsland

Auto
De beste manier is met de auto, dit geeft je veel meer vrijheid om de omgeving te verkennen.
Brussel: 290km- 3u10 / Antwerpen: 286km – 3u12 / Hasselt: 216km – 2u30

Trein
Het kasteel is met het openbaar vervoer te bereiken. Maar vanuit België is er geen goede verbinding. De treinstations “Hatzenport” en “Treis-Karden” bieden een pendelbus genaamd “Burgenbus (Castle Bus)” naar Eltz Castle Car Park. Deze loopt alleen van 1 mei tot eind oktober alleen in het weekend en op feestdagen!

Vanuit Koblenz gaat er ieder uur een trein naar Moselkern of Cochem / Trier. Vind de beste treinverbinding op DB Bahn. Deze optie is dagelijks geldig. Vanaf deze treinstations kun je wandelen naar het kasteel langs de rivier de Elz. Dit is een wandeling van 5 km (90 minuten). Plan B kan een taxi zijn ;-).

Bus
De Castle shuttlebus (Burgenbus 330) brengt je (en je fiets) van de Moezel naar kasteel Eltz en terug! De bus rijdt van mei tot oktober slechts 4 keer per dag, alleen op zaterdag, zondag en feestdagen.
route: Treis – Karden – Pyrmont Castle – Eltz Castle – Hatzenport

Parkeerplaats bij het kasteel
Bij aankomst op de parkeerplaats van kasteel Eltz heb je nog een aantal mogelijkheden om het kasteel daadwerkelijk te bereiken:

Te voet
Voetpad vanaf lagere parkeerplaats (1,3 km – 15 minuten lopen) – aanbevolen!
Weg voor de shuttlebus (800m – 10min)

Met de shuttlebus
De bushalte bevindt zich bij de slagboom naast de Antoniuskapel.
Prijs: € 2 per persoon, per rit

Meer info over Eltz Castle hier

Share Post :

More Posts

Een reactie achterlaten